Nederlandse versie
Version française
sfeerbeeld van Congo
spacer

Wie zijn we ?

groter lettertype standaard lettertype kleiner lettertype pagina afdrukken
Lies & Maya die boekjes beplakken met afrikaanse stofjesDe vzw Bino na Biso werd in oktober 2006 opgericht om op een structurele wijze de vzw Bondeko in Kinshasa (D. R. Congo) een helpende hand te bieden.

'Bino na Biso' is Lingála (een Congolese taal die onder ander in Kinshasa gesproken wordt) en betekent "jullie samen met ons".
Deze "jullie" slaat zowel op "jullie geďnteresseerden in België en omstreken" die samen met ons iets willen doen, als op "jullie mensen in Congo" die de initiatiefnemers en de uitvoerders zijn van het project.

Als vzw steunen we meer bepaald het straatkinderenproject en het ziekenhuis van de vzw Bondeko. Meer informatie hierover vindt u elders op deze site.

Isa & Karly samen op een kerstmarkt om spulletjes te verkopen ten voordele van BondekoDe vzw wordt bestuurd door Liesje, Karly en Isa.
Isa en Liesje zijn beiden studentes Afrikaanse talen en culturen aan de Universiteit Gent. Karly en Liesje reisden in 2002 samen voor de eerste maal naar de D.R. Congo.
Daar verbleven ze een vijftal weken in Kinshasa en draaiden er mee in de vzw Bondeko. Bij hun terugkeer werd duidelijk dat Congo hen niet meer los zou laten.

In 2004 keerde Liesje alleen terug, en in 2005 nam ze twee medestudenten mee, waaronder Isa.In 2006 reisden Kaat en Klara naar de partner Bondeko en in 2007-2008 keerde Liesje nogmaals terug voor een zevenmaandendurend verblijf.

Naast de drie bestuurders telt de vzw enkele enthousiaste leden, waarvan verschillende reeds een bezoek brachten aan de vzw Bondeko in Congo. Onze actieve leden, die eveneens instaan voor de dagelijkse werking van de vzw zijn Klara, Kaat, Maya, Katrien en Nancy.
spacer
  © 2017 vzw Bino na Biso steun onze projecten: 979-2280030-50 info@binonabiso.be