Nederlandse versie
Version française
sfeerbeeld van Congo
spacer

Project: Meubels tehuis

groter lettertype standaard lettertype kleiner lettertype pagina afdrukken

In het eerste werkjaar van Bino na Biso (2006-2007) werd besloten om de partnerorganisatie Bondeko bij te staan in het sponsoren van de meubels voor het nieuwe tehuis dat zij aan het bowen waren. Er werd geld ingezameld via onze (originele) boekenverkoop en andere spulletjes (zie 'hoe kan u helpen'), we verworven subsidies van de gemeente Oostkamp en we gaven diverse lezingen.

Door middel van uw steun werd het gebouw ondermeer voorzien van bedden, matrassen, lakens, gordijnen, 50 lockerkastjes, tafels, stoelen, een keukenkasten enzovoort. Dit alles voor een capaciteit van zo'n 40-tal jongens.

De jongens uit het tehuis zijn meer dan tevreden met deze verbeteringen. Dat dit project dringend was, blijkt uit verschillende zaken. Voorheen leefden zo'n 25 jongens (tussen de 8 en de 18 jaar) in een kleine ruimte op een 8-tal matrassen. Er was geen deftig sanitair, geen keuken, geen ontspanningsruimte. Het gaat om jongens die voorheen op straat woonden en dus wel degelijk een goede huisvesting verdienen! Voor meer informatie over het project voor straatkinderen: zie 'les enfants du 9'.

de school en het tehuis voor de kinderen

1 van de twee slaapzalen

de kluisjes van de kinderen

spacer
  © 2017 vzw Bino na Biso steun onze projecten: 979-2280030-50 info@binonabiso.be